za 14 sep
WE LOVE DARK MUSIC w/ AUGER (UK) + KORINTHIANS (B) + DARKER + PALAIS IDEAL
20:00
  • Darkwave
  • New Romantic
  • Goth
  • postpunk

Op 14 september een avond waarop vier bands hun onvoorwaardelijke liefde voor post-punk, wave en darkwave en andere duistere genres met je komen delen!
Auger (UK), Darker (NL), Korinthians (BE) en Palais Ideal (NL) hebben na uitgebreide Europese tours de krachten gebundeld en brengen je volledig up-to-date. DJ Dragnet, die een breed scala aan goth, darkwave, postpunk en andere donkere elektronica draait maakt deze clubnight helemaal af!

Auger
In 2017 springt Auger haast uit het niets in de grote maar op dat moment nietsvermoedende darkwave scene. Met hun verfrissende en genre-overstijgende mix zijn ze al snel een cruciale speler in de clubs met drie albums die stuk voor stuk succes in de charts hebben. Hun vierde en meest recente plaat Nighthawks is het album waarop voor de band alles samenvalt en wordt door hunzelf gezien als hun pièce de resistance. Auger laat de harten van fans van moderne synths, poppy hooks en vintage wave sneller kloppen!

Darker
Diep geworteld in jaren 80 synthpop, darkwave, postpunk en dystopische klanklandschappen, geinspireerd door elektronische muziek legendes zoals Depeche Mode, Editors, White Lies, RΓΆyksopp, Nine Inch Nails en How To Destroy Angels kan de band Darker worden gezien als architect van een nieuwe wereld, die de chaos, de schoonheid en het donkere hart van post-apocalyptische dromen van klank en ziel voorziet. Single releases vinden moeiteloos hun weg naar playlists die er toe doen en hun zorgvuldig samengestelde live-optredens zijn indrukwekkend en laten een blijvende en betoverende indruk bij het publiek achter.

Palais Ideal
Met een catchy en melodische maar vooral energieke mix van new wave en post punk bestormt Palais Ideal de internationale podia en zijn de eerste bands die direct als referentie te binnen schieten The Sound, The Chameleons en The Buzzcocks. Het gezaghebbende Duitse magazine Sonic Seducer omschrijft de sound van het duo dat inmiddels twee albums onderweg is (een derde op komst) als chocolade voor de oren maar wat ons betreft dan wel van de puurste, donkerste en meest smaakvolle soort.

Korinthians
GeΓ―nspireerd door acts als Goose, Mogwai, M83, Linea Aspera, The Soft Moon en Boytronic geeft het Gentse postpunk kwartet Korinthians hun eigen draai aan het genre om uit te komen bij een hybride die we het beste kunnen omschrijven als doom disco of new romantic darkwave.

Afterparty met DJ Dragnet Let me take you back to the alternative 80’s! I am DJ Dragnet, an Indie DJ who focuses on the best music from the 70’s & 80’s.

Ook interessant voor jou…

di 05 mrt
The Brains (CAN) + Mindfucks
20:00
psychobilly, horrorpunk, surf ,rock 'n roll
vr 08 mrt
Jaya The Cat + Main Line 10 (ES)
19:00
roots, punk, rock, reggae, ska
vr 19 apr
xX_EmoForever_Xx
20:00
emo, pop-punk, screamo
za 27 apr
Willemsfest 2024 met: Savage Grace (USA) + Confess (IR) + Mindwar (BE) + Oltas + Bloodsucker + Mouflon + Megalomaniacs + Obnoxious + Schmisfits + more
14:00
metal, punk, hardcore
za 04 mei
Lou’s Ends (EP release show) + GΓ₯tvlieg + Jamell Saman + DJ KEUZUZ
20:30
alternative rock, funk nu-jazz, art expo, groovy disco tunes
do 09 mei
No Fun At All (SE) + The Drowns (USA)
19:30
punk rock
zo 09 jun
bob Wayne (USA) + Support Matinee show
16:00
Country
zo 28 jul
Dead On Sunday (US) + Andrew Paley + support
19:00
Darkwave Rock, Post Punk