Content

OVER WILLEMEEN

 

Willemeen is een stedelijk jongerencentrum en subcultureel podium in Arnhem. Wij zijn onderdeel van welzijnsorganisatie Rijnstad. Samen met onze vrijwilligers zijn wij betrokken bij het organiseren van activiteiten op het gebied van jeugdcultuur zoals muziek, zeefdruk en multimedia. Met onze activiteiten richten we ons op een grote doelgroep van 16 jaar en ouder.

Willemeen beschikt over een grote zaal met een capaciteit voor 275 bezoekers en een café waar plek is voor 100 bezoekers. Verder beschikken wij over een eigen Zeefdrukkerij (klik voor meer info)

 

Coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september mogen wij weer publiek ontvangen zonder dat de 1,5 meter afstand-regel geldt. Tot tenminste 1 november zijn wij verplicht om te werken met een coronatoegangsbewijs.

Naast een toegangsbewijs en legitimatie, dienen bezoekers vanaf 13 jaar in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs, oftewel: een vaccinatie, negatief test- of herstelbewijs.

CoronaCheck

Via de CoronaCheck-app kan je middels een unieke QR-code op jouw smartphone aantonen dat je in het bezit bent van een coronatoegangsbewijs. De CoronaCheck-app kun je downloaden in de app-store op jouw smartphone. Zonder smartphone kun je het bewijs downloaden en printen via coronacheck.nl/print.

Testen voor Toegang

Als je niet volledig gevaccineerd bent kun je via testenvoortoegang.org een test plannen en deze binnen 24 uur, maar uiterlijk 2 uur voor aanvang van de show laten afnemen. Als je één of meerdere tickets hebt voor een show waarvoor de nieuwe regels van kracht zijn, maar geen gebruik kan of wil maken van het coronatoegangsbewijs, dan kun je het aankoopbedrag van de tickets retour krijgen. Kaartkopers waarvoor deze nieuwe voorwaarden gaan gelden worden hierover per e-mail op de hoogte gebracht.

Meer info:
CoronaCheck
Testen voor Toegang

 

WILLEMEEN ZET HAAR DEUREN WAGENWIJD OPEN VOOR MAKERS


Het is een raar jaar en ondanks dat het einde in zicht is, zal het binnen de culturele sector (en vele andere sectoren) nog wel een tijd onrustig blijven. Voor veel makers binnen de culturele sector betekent dit dat zij - ondanks of dankzij een gebrek aan speelplekken en het gemis van publiek – ruimte creëren om nieuw werk te maken. Dit gebeurt veelal thuis, in oefenruimtes of op zolderkamertjes. Toch is tegen het einde van een maakproces vaak behoefte aan een grotere ruimte. Om bijvoorbeeld de muziek over een volwaardige PA te laten klinken, om met een regisseur de rode draad te verfijnen of om samen met een technische crew de puntjes op de ‘i’ te zetten.

Willemeen biedt deze plek aan makers die in deze laatste fase van een maakproces zijn aanbeland. Hierbij kijkt Willemeen eerst samen met de maker naar wat er nodig is om het werk klaar te maken voor een groter publiek. Vervolgens stelt Willemeen de grote zaal twee tot drie dagen beschikbaar. Hierbij zijn er diverse opties mogelijk op het gebied van audiovisuele liveregistratie en livestreaming binnen een volwaardige podiumsetting. Ook het houden van een try-out voor een klein publiek behoort tot de mogelijkheden.

Ook Schrijvers, fotografen en ontwerpers kunnen zich aanmelden. Voor Wzine, het online magazine van Willemeen zoeken we redactieleden. Er zijn diverse mogelijkheden om je eigen werk te publiceren en je talenten op het vlak van tekst en beeld verder te ontwikkelen en aan te scherpen. WZine werkt ook samen met de Arnhemse jongerenwebsite JonginArnhem.nl, dus er zijn volop mogelijkheden tot crossposting! De eerder uitgekomen edities van WZine zijn online te lezen via https://www.willemeen.nl/wzine

Heb je interesse in het gebruik van de grote zaal of in het versterken van de redactie van WZine? Of wil je hier eerst wat meer informatie over ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@willemeen.nl

 

OPTREDEN IN WILLEMEEN

Lijkt het je leuk om een keer te komen optreden in Willemeen? Dan hebben we verschillende mogelijkheden voor je. Je kunt bij ons je eigen show organiseren of jouw band aan ons voorstellen, zodat wij je band kunnen boeken. Dit kun je doen door een mail te sturen naar programmering@willemeen.nl. Let op! Stuur geen (grote) bestanden. Wij verwachten een mail met daarin beknopt de info over jouw band en een link naar de tracks.

 

Door de hoeveelheid berichten die wij binnenkrijgen is het niet mogelijk om iedereen een reply te sturen. Als het antwoorden lang duurt kan je ons opnieuw mailen met RE: ‘Herinnering + eerdere onderwerp’.

 

VOORVERKOOP INFORMATIE

Niet alle activiteiten van Willemeen hebben voorverkoop. Je kan de activiteiten die wel voorverkoop hebben herkennen aan de link in het desbetreffende programma item. Voorverkoop is enkel online en gaat via Stager. De kosten zijn 1,21 euro per ticket. Dit is ook aangegeven in het betaalmenu.

 

WILLEMEEN HUISREGELS

Alle aanwijzingen van medewerkers van willemeen, die verband houden met onze huisregels, dienen opgevolgd te worden!

Het is verplicht mee te werken tijdens eventuele controles op wapens en drugs.

 

De toegang tot willemeen kan je ontzegd worden als je:

-         (hard)drugs in bezit hebt, gebruikt en/of verhandelt.

-         geweld gebruikt of met geweld dreigt.

-         Bezoekers , vrijwilligers, of medewerkers van Willemeen lastig valt.

-         Je discriminerend of haatdragend uitlaat.

-         Diefstal of vernieling pleegt.

-         Je (steek)wapens in bezit hebt.

-         Niet in bezit bent van een geldig toegangsbewijs.

 

Voor de deur van Willemeen mag niet geblowd worden!

Het draaien van joints wordt in Willemeen niet getolereerd.

Willemeen schenkt geen alcohol aan jongeren onder de 18 jaar. Bij twijfel dient u een ID te kunnen tonen.

Willemeen valt onder de rookwet voor openbare gebouwen, er mag niet gerookt worden in het pand (ook geen pure hasj/wiet)

Het is niet toegestaan drank mee naar buiten te nemen.

Gevonden voorwerpen dienen ingeleverd te worden bij de beheerder.

Klachten kunnen gemeld worden bij beroepskrachten.

Het is niet toegestaan om ongevraagd geluid- of beeldopnames (van mensen) in Willemeen te maken.

Het is niet toegestaan eigen drank of etenswaar te nuttigen in Willemeen

Willemeen stelt zich niet aansprakelijk voor vernieling of diefstal van persoonlijke eigendommen.

 

VERHUUR

Willemeen is te huur voor allerlei soorten feesten en activiteiten. Wij beschikken over een grote zaal met een capaciteit voor 275 bezoekers en een café waar plek is voor 100 bezoekers. Daarnaast hebben wij een terras en buitenruimte. Voor meer informatie en kosten mail vrijblijvend naar programmering@willemeen.nl

 

ADRES

Willemeen
Willemsplein 1
6811 KA  Arnhem
+31(0)26-4426021

Slechts twee minuten lopen vanaf het centraal station Arnhem.

 

emailadressen:

info(@)willemeen.nl: voor algemene vragen, verhuur, stageplekken, organisatorische zaken e.d.

programmering(@)willemeen.nl: boekingen, verhuur en concerten

publiciteit(@)willemeen.nl: PR & publiciteit en inhoud van de website

techniek(@)willemeen.nl: licht, geluid en P.A. specificaties

zeefdrukkerij(@)willemeen.nl: (zeef)drukwerk