Entree: 5€ Alleen inschrijven via oscar@willemeen.nl voor 10 augustus
Een tarte flambée is een gerecht uit de Elzas, de Palts en Baden. De tarte flambée heeft een bodem van dun brooddeeg die onder andere met crème fraîche, uien en reepjes spek is belegd. Er zijn ook mogelijkheden voor de vegetariër.
Afhankelijk van het gebied is de naam van dit gerecht flammekueche (elzassisch), Flammkuchen (Duits) of tarte flambée (Frans). Tot de opkomst van de pizza in de jaren 60 was de tarte flambée een gerecht dat vooral op het platteland werd bereid. Daar werd de tarte flambée vaak gebruikt om de hitte van een houtgestookte oven te testen. Het gerecht ontleent zijn naam aan deze methode van bakken.
Met deze workshop wil Chef Laurent met jullie zijn passie en kennis over dit lekkere, makkelijke en vooral gezellig* gerecht uit de regio waar hij vandaan komt delen.
*Het is namelijk zo dat Flammkuchen traditioneel en gerecht is dat met de tafel gedeeld word.