Content

 1. Wil jij ook vrijwilliger worden?

 1. Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging kan je vrijwilliger worden.

 1. Hou je van muziek, barbecueën, zombies, kamperen, kajakken, kunst- en filmtentoonstellingen, schilderen of vechtsport? Vind je jezelf stressbestendig, een gangmaker, leidinggevende, creatieveling, harde werker of social mediatalent?

 1. Dan hebben wij een hoop vrijwilligersfuncties voor jou ter beschikking, waar je al deze kwaliteiten kunt uiten of aanleren en waar je jezelf zowel als medewerker en als persoon in kunt ontwikkelen.

 1. Vrijwilligersfuncties bij Willemeen

 1. Techniek: dit zijn de mensen die een vette lichtshow weten neer te zetten, het geluid van een band kunnen mixen, uitgebreide apparatuur goed kennen en simpelweg de bands van hun beste kant laat zien.

 1. Horeca: dit zijn de ambassadeurs, de entree-medewerkers, de garderobemedewerkers en het barpersoneel van Willemeen.

 1. Beeldmakers en editors dit zijn de videomakers, fotografen en streamoperators die in en vanuit Willemeen videoclips, aftermovies, vodcasts en allerlei andere mediacontent voor WillemeenTV en Wzine maken en verzorgen.

 1. Sfeerbeheer: dit zijn de deurbazen, degenen die het feest gezellig houden voor zowel de vrijwilligers als bezoekers en die streng doch rechtvaardig kunnen zijn.

 1. Beheer: dit zijn de eindverantwoordelijken voor een activiteit, degenen die goed op hun medewerkers letten en verantwoordelijk zijn voor de eindkassa’s en het uitbetalen van de bands. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor vrijwilligers en leiders van de aftap. Dit is dus een functie die extra vertrouwen en verantwoordelijkheid vereist.

 1. Stagemanagement: dit zijn de begeleiders voor de bezoekende bands en degene die het de bands naar hun zin maakt, maar hen ook in toom kan houden als het uit de hand loopt. Dit zijn de mensen die goed Engels spreken en het leuk vinden om met mensen van over de hele wereld te werken.

 1. Kok: dit zijn de mensen die de bands en andere vrijwilligers voorzien van eten, zodat iedereen vol energie de avond in kan. Een onderbelichte maar essentiële functie.

 1. Promotie en publiciteit: dit zijn de mensen die shows weten te hypen op social media. Degene die weten hoe je een goede promotiecampagne opzet en een uiteenlopend publiek weet te bereiken. Dit zijn ook de creatievelingen die voor elk denkbare genre en activiteit een vette poster weten te maken en die het leuk vinden om met de hand posters en t-shirts te zeefdrukken. Dit zijn de flyeraars, die de regio van binnen en van buiten kennen voor de beste locaties en evenementen om posters etc. op te hangen.

 1. Organisatie: dit zijn de mensen met een visie en de drive om deze visie waar te maken. De mensen met contacten en/of goede ideeën. Degene die overal wel wat vanaf weten en de uitstraling van de Willemeen bepalen. Waar je verder voor zorgt is dat elke geïnteresseerde een activiteit (maakt niet uit wat) op kan zetten. Diegene wordt daarin altijd begeleid door een jongerenwerker.

 1. Wat verwachten we van vrijwilligers?

 1. Willemeen organiseert veel activiteiten, dus we verwachten van je dat je in ieder geval 2x per maand beschikbaar bent voor een activiteit.

 1. Je gaat nieuwe ervaringen opdoen, dus op je bek gaan en fouten maken kan en mag gewoon gebeuren in de Willemeen, als je er maar van leert. Je medevrijwilligers en de jongerenwerkers zijn er allemaal voor je om je te helpen.

 1. Wat krijg je terug voor je vrijwilligerswerk?

 1. - Reiskostenvergoeding
  - Consumpties per gewerkte activiteit
  - Een warme maaltijd elke keer dat je werkt
  - De mogelijkheid om jezelf te uit te dagen en te ontwikkelen
  - Vaardigheden die je kunt gebruiken voor je carrière (horeca, schrijven, social media, organiseren, ontwerpen, licht en geluid mixen, social skills, bedenk het maar)
  - Een hele nieuwe vriendenkring van gelijkgestemde mensen
  - Gratis entree bij elke door de Willemeen georganiseerde en niet uitverkochte show
  - De mogelijkheid om jezelf of anderen voor populaire shows op de gastenlijst te zetten
  - Veel activiteiten voor vrijwilligers waar je gratis of voor een klein prijsje aan mee kan doen. Recente activiteiten zijn kajakken, nachtdropping, kerstdiner, bier- en ciderproeverij met bbq, weerbaarheidstraining, schilderen + Krav Maga, bezoekjes aan het Gelders Orkest, de Banksytentoonstelling in Groningen, de Hieronymus Boschtentoonstelling in Den Bosch en nog veel meer.

 1. Je kan doordeweeks (onder kantoortijden) even binnenlopen of het onderstaande contactformulier invullen als je naar aanleiding hiervan kennis wil komen maken.