Content

 1. Wil jij ook vrijwilliger worden?

 1. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en ben je in de leeftijd van 16 jaar of ouder? Dan kun je bij Willemeen terecht!

 1. Laten we even kennismaken.
  Hou je van... Metal? Punk? Ska? Folkpunk? Hiphop? Reggae? Drum & bass? Hardcore? Jazz? House? Klassieke muziek?

  Hou je van... barbecues? Zombies? Kamperen? Kajakken? Kunst- en filmtentoonstellingen? Schilderen? Vechtsport?

  Vind je jezelf… Een ‘mensen-mens’? Stressbestendig? Een goed oor hebben voor hoe muziek moet klinken? Een gangmaker? Een vroege vogel? Leidinggevende kwaliteiten hebben? Een creatieveling? Een feestbeest? Visueel ingesteld? Vol zitten met ideeën? Een harde werker? De mom-friend van je vriendengroep? Goed zijn in overzicht houden? Goed zijn in koken? Een social mediatalent? Een nachtbraker? Een teamspeler? Iemand die graag uitgedaagd wordt?

  We hebben een hoop vrijwilligersfuncties beschikbaar waar je al deze kwaliteiten kunt gebruiken of aanleren, waar je jezelf zowel als medewerker als persoon in kunt ontwikkelen.

  Vrijwilligersfuncties bij Willemeen:

  Horeca: dit zijn de ambassadeurs van de Willemeen, de entree-medewerkers, de garderobemedewerkers en uiteraard het barpersoneel. Dit zijn de biertjestappers (en -drinkers), de wegwijzers, de gangmakers, de schoonmakers, hardwerkend, sociaal en scherp.

  Sfeerbeheer: dit zijn de deurbazen, degenen die het feest gezellig houden voor zowel de vrijwilligers als bezoekers, die goed zijn met mensen, die streng doch rechtvaardig kunnen zijn.

  Beheer: dit zijn de eindverantwoordelijken voor een activiteit, degenen die het reilen en zeilen van de avond onder controle hebben, goed op hun medewerkers letten, verantwoordelijk zijn voor de eindkassa’s en het uitbetalen van de bands, eerste aanspreekpunt voor vrijwilligers en leiders van de aftap. Dit is een functie die extra vertrouwen en verantwoordelijkheid vereist.

  Stagemanagement: dit zijn de bandbegeleiders die voor de bezoekende bands zorgen als ze optreden. Dit zijn de mensen-mensen die goed Engels spreken, het leuk vinden om met mensen van over de hele wereld te werken, die het de bands goed naar de zin weten te maken, maar die ze ook in kunnen tomen als ze een beetje uit de hand lopen.

  Nachtwacht: gerelateerd aan de stagemanagers, dit zijn de mensen die voor de bands zorgen als ze na een show blijven overnachten in de Willemeen. Dit zijn degenen die de bands het Arnhemse nachtleven laten zien, de echte nachtbrakers, die gezellig een biertje met ze kunnen drinken maar ook scherp genoeg blijven om ervoor te zorgen dat ze de boel niet afbreken, die de vermoeide, tourende bands een bed, bad en breakfast geven en hiermee ook een fijne indruk van de Willemeen.

  Kok: dit zijn de mensen die de vrijwilligers en bands voorzien van eten zodat iedereen vol energie de avond in kan. Een onderbelichte maar essentiële functie, koks zijn creatief, flexibel, snel en nauwkeurig, weten veel van goed en lekker eten, en zijn zeer geliefd bij de andere vrijwilligers.

  Techniek: Dit zijn de mensen die een vette lichtshow weten neer te zetten, het geluid van een band kunnen mixen, uitgebreide apparatuur van binnen en van buiten kennen, en simpelweg de band van z’n beste kant laten zien en de bezoekers een indrukwekkende avond geven.

  Promotie en publiciteit: dit zijn de mensen die bandbeschrijvingen tikken en shows weten te hypen op social media, die snappen hoe je een goede promotiecampagne opzet, mensen met een vlotte pen en gevoel voor sfeer die een uiteenlopend publiek kunnen bereiken en enthousiast maken. Dit zijn ook de ontwerpers, creatievelingen die voor elk denkbare genre en activiteit een vette poster weten te maken, die het leuk vinden om met de hand posters en t-shirts te zeefdrukken. Dit zijn ook de flyeraars, die de regio van binnen en van buiten kennen voor de beste locaties en evenementen om posters etc. op te hangen (en daar kan dan vaak ook wel een gastenlijstplekje bij de betreffende shows vanaf).

  Organisatie: dit zijn de mensen met een visie en de drive om hem waar te maken, de mensen met contacten en/of ideeën, die overal wel wat vanaf weten, die samen met de boeker de uitstraling van de Willemeen bepalen. Elke geïnteresseerde kan een activiteit opzetten en wordt daarin altijd begeleid door een jongerenwerker. Dit kan van alles zijn! Hier zijn bijvoorbeeld Arnhem Noise Attack (crust/noise shows), Jazz in Willemeen (jazzshows), The Offbeat Festival (skafestival), Grindfeast XL (grindcorefestival), Bass6 (dubstep/drum 'n bass shows), De Transplantatie (planten- en stekjesruil), de Zombiewalk en Habesha Party (Arnhems eerste Eritrese dansfeestje) uit voort gekomen.

  Wat verwachten we van vrijwilligers?
  Willemeen organiseert veel activiteiten, dus we verwachten van je dat je

  1) in ieder geval 2x per maand beschikbaar bent voor een activiteit, en
  2) je best doet.

  Dat was het! Op je bek gaan en fouten maken mag gewoon in de Willemeen, als je er maar van leert. Je medevrijwilligers en de jongerenwerkers zijn er allemaal voor je om je te helpen met nieuwe ervaringen en vaardigheden opdoen.

  Wat krijg je terug voor je vrijwilligerswerk?
  - Reiskostenvergoeding
  - 6 drankmuntjes per gewerkte activiteit (1 drankje = 1 muntje)
  - Een warme maaltijd elke keer dat je werkt
  - De mogelijkheid om jezelf te uit te dagen en te ontwikkelen
  - Vaardigheden die je kunt gebruiken voor je carrière (horeca, schrijven, social media, organiseren, ontwerpen, licht en geluid mixen, social skills… bedenk het maar)
  - Een hele nieuwe vriendenkring van gelijkgestemde mensen met passie voor muziek
  - Gratis entree bij elke door de Willemeen georganiseerde, niet uitverkochte show
  - De mogelijkheid om jezelf of anderen voor populaire shows op de gastenlijst te zetten (evt. ook buiten Willemeen)
  - Veel activiteiten voor vrijwilligers waar je gratis of voor een klein prijsje aan mee kan doen. Voorbeelden van recente activiteiten zijn kajakken, nachtdropping, kerstdiner, bier- en ciderproeverij (met bbq), weerbaarheidstraining, schilderen + Krav Maga, bezoekjes aan het Gelders Orkest, de Harry Pottertentoonstelling in Utrecht, de Banksytentoonstelling in Groningen, de Hieronymus Boschtentoonstelling in Den Bosch… de lijst is eindeloos
  - Gewoon echt een fokking goeie tijd jonguh!

 1. Als je naar aanleiding hiervan kennis wil komen maken kun je doordeweeks onder kantoortijden even binnenlopen, of onderstaande contactformulier invullen.