wo 24 apr
W1 Cafe: Ohrima + Esprit d’Escalier (FR)
19:00
  • progressive metal

**Een avond energieke progressive metal met: **

Ohrima
Ohrima is een progressieve metalband. In januari hebben wij ons debuutalbum Catoblepas uitgebracht. Momenteel zijn wij druk bezig met nieuwe muziek die uitgebracht zal worden voor de tour in 2024 en een doorontwikkeling zal zijn van de sound die van ons te horen was op Catoblepas.

Wij brengen een energieke show met de tenen over de rand van het podium, melodieuze gitaarpartijen en intense afwisselende vocals in ieder register, ondersteund door een intense, energieke ritmesectie met een nadruk op groove. Ons 2023 album 'Catoblepas' is een dynamisch album waarvoor veel inspiratie is gehaald uit bands als Haken, Mastodon en Devin Townsend. Door velen omschreven als een grote verrassing, hopen we jullie ook te kunnen verrassen met een unieke en energieke show.

Esprit d'Escalier
Esprit d'Escalier is een Franse progressieve rock/metal band, opgericht in 2018 in Orleans. De band's nieuwste release 'Thresholds' legt de fundamenten voor het aankomende album welke gepland staat in 2025. Thresholds is een aangrijpend prequel EP en verfijnt het geluid van Esprit d'Escalier met invloeden van Progressieve Metal tot Post-Hardcore, Jazz en Avant-garde. Samen met prog-collectief Hypertension Prod Collective (met o.a. Synapse, Altesia, Hemeroplan) hebben ze een naam opgebouwd in de lokale prog scene van Parijs en Orleans. In 2024 hopen ze internationaal uit te breiden en het EP gedurende 2024 ten gehore te brengen op podia in heel Europa!

Tijd

Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:45
Einde: 23:00

Tickets

Gratis toegang

Ook interessant voor jou…

za 23 mrt
Metal Battle Halve Finale
18:00
talent battle
vr 05 apr
Metalyard Day One: System Of A Down (tribute) + Machine Head (tribute) + Winterhorde ea.
18:00
metal festival
za 06 apr
Metalyard Day Two: Winterfylleth (UK) + Mollust (DE) + Never Obey Again (IT) + Son Of A Shotgun (NO) + Lord Volture + Ecocide + Splice (FR) + Battled + Officium Triste + Slechtvalk
14:00
metal festival
za 27 apr
Willemsfest 2024 met: Savage Grace (USA) + Confess (IR) + Mindwar (BE) + Oltas + Bloodsucker + Mouflon + Megalomaniacs + Obnoxious + Schmisfits + more
14:00
metal, punk, hardcore
do 09 mei
Crypta (BR) + Nakkeknaekker (DK) + Plaguemace (DK)
20:00
Death Metal
za 18 mei
GRINDFEAST presents: Party Cannon (SCH) + Cognitive (US) + more
17:00
party slam, grindcore