Content

*UITVERKOCHT*W1 en het Gelders Orkest presenteert Brahms/ Debussy/Beethoven

Klassiek

Open: 19:00 uur | Entree: € 10.00 | Tickets kopen

LET OP: VINDT PLAATS IN MUSIS
DIT CONCERT IS UITVERKOCHT
19:00 uur verzamelen bij Willemeen
Doelgroep: Jongeren tussen de 15 en 27 jaar
Entree: € 10
Ben jij tussen de 15 en 27 jaar? Koop dan nu je ticket en zorg dat je erbij bent! De kaartjes zijn ook nog eens veel goedkoper, omdat wij samenwerken met Het Gelders Orkest.
TICKETS ZIJN TE KOOP TOT 7 JANUARI
We verzamelen om 19:00 uur voor het pand van Willemeen en zullen dan gezamenlijk vertrekken naar de Musis.

Annelien Van Wauwe speelt Debussy en Brahms.
Jonge klarinettiste behoort tot de wereldtop
Een glansrol voor klarinettiste Annelien Van Wauwe. Onder leiding van dirigent James Feddeck brengt ze Rhapsody nr. 1 voor klarinet van Debussy en Klarinetsonate nr. 1 van Brahms. Maar ook het symfonisch gedicht Šárka Ma Vlast van Smetana en Beethovens Symfonie nr. 4 staan op het programma. Een bijzonder en prikkelend concert tijdens het Walter Boeykens Klarinet Festival in Enschede, maar ook bij Musis in Arnhem en Orpheus in Apeldoorn.

Glansrol voor klarinet
Een nieuwe editie van het Walter Boeykens Klarinet Festival in Enschede, als eerbetoon aan de wereldberoemde Belgische klarinettist die zeven jaar geleden overleed. Organisator van dit klarinetfestijn is André Herver, oud klarinettist van het Orkest van het Oosten en een vurig pleitbezorger van zijn instrument in de breedste zin van het woord. Uiteraard speelt de klarinet een glansrol in dit concert. En die rol wordt vertolkt door Annelien Van Wauwe. Hoewel nog jong, behoort zij al enige tijd tot de absolute wereldtop. Zij soleert in twee beroemde klarinetstukken. Virtuoos is de Rhapsody nr. 1 van Debussy, in 1910 geschreven als meesterproef voor het eindexamen van de klarinetstudenten aan het Parijse conservatorium. Uiterst romantisch is Klarinetsonate nr. 1 die Brahms aan het eind van zijn leven componeerde. Vanavond hoor je het in de prikkelende orkestratie die Berio van de pianobegeleiding maakte.

Beethovens Vierde
Maar het is niet enkel klarinetsolo die je hoort. De eerste klarinettist van het orkest onder leiding van James Feddeck, kan schitteren in het symfonisch gedicht Šárka Ma Vlast van Smetana waarin de componist een prachtige melodie voor de klarinet heeft bestemd. En het concert eindigt met Beethovens Symfonie nr. 4, zijn minst gespeelde, maar wel zijn meest onbekommerde symfonische werk.

*UITVERKOCHT*W1 en het Gelders Orkest presenteert Brahms/ Debussy/Beethoven*UITVERKOCHT*W1 en het Gelders Orkest presenteert Brahms/ Debussy/Beethoven