Content

BLEED FROM WITHIN (UK) + ACCESS UNLOCKED (BE) + TRAVELLER (DE) + THE EVOLUTIONIST

metalcore/ deathcore

Zaal open: 17:30 uur | Entree: € 14.00 | Voorverkoop: € 12.00 | Tickets kopen

Facebook event

Bleed From Within (UK) (Century Media Records)

De band afkomstig uit Glasgow, Schotland is in 2005 ontstaan. Een jaar later brachten ze hun eerste EP In the Eyes of the Forgotten’ uit. Ondertussen heeft de band nog 2 EP’s en 4 full-lenght albums uitgebracht! De laaste hiervan, genaamd Era, werd op 6 april van dit jaar gereleased. Het oudere werk van de band valt vooral onder Deathcore en Melodic Death Metal, maar met het nieuwe album Era heeft de band een weg gekozen die meer richting de Metalcore sound gaat. Era wordt goed ontvangen en de band laat goed zien waar ze voor staan met hun nieuwe gitarist Steven Jones.

+ Accesss Unlocked (BE)

“Our crew stands side by side”. Dat is waar deze Belgische experimentele metalcore band om draait. De Belgen Steven, Sam, Arno, Niels en Senne zijn altijd op zoek naar een manier om de grenzen van hun muziek te verleggen. Dit doen ze altijd met het doel om aandacht te vragen voor verschillende internationale problemen. Dit valt dan ook zeker terug te horen op de eerste EP Cosmos. De band is zeer goed op elkaar ingespeeld, zodat iedereen elkaar versterkt!  

+ Traveller (DE)

Deze Duitse rockers noemen zichzelf niet voor niets “how a modern own creation of the best of Architects, Northland and Bring Me The Horizon would sound like”. Hebben ze zo’n hoog ego dat ze zich met deze grootmachten mogen vergelijken? Hun muziek bewijst dat dat zeker niet het geval is! Hun melodische hardcore met post-metal sausje weet de band te onderscheiden van de rest van de metalscene. Debuut-EP Hourglass zal dit alleen maar onderstrepen! Ondanks dat deze EP al een jaar uit is, heeft de band zich vooral gefocust op de Duitse metalscene. Dit is dé kans om ze eindelijk in Nederland te zien!

+ The Evolutionist

De openingstrack van het onlangs verschenen Locked In Time hint op dat dit de meest melodische, rustigere band is in de line-up, maar niets is minder waar! Deze “dynamische muur van geluid” heeft de band zelf in productie genomen, maar dit doet niets af aan de kwaliteit hiervan! De Hollandse heren zien Architects, Polaris en Volumes als invloeden. Toch slagen ze erin om binnen het metalcore genre ook geslaagde rustigere stukken in te brengen, die alleen maar zorgen voor een fijne pauze tussen al het fijne gitaargeweld. Al met al zeker een band om in de gaten te houden.

BLEED FROM WITHIN (UK) + ACCESS UNLOCKED (BE) + TRAVELLER (DE) + THE EVOLUTIONIST