Content

Knight Area + Armed Cloud

Progressive Rock & Metal

Zaal open: 20:00 uur | Entree: € 12.50 | Voorverkoop: € 10.00 | Tickets kopen

FB event

Knight Area

Heavy gitaren, een donderende ritmesectie, vloeiende synths en melodieuze zang, dat is waar het Nederlandse Knight Area voor staat. Opgericht in 2004 door componist/toetsenist Gerben Klazinga is Knight Area middels succesvolle albums en optredens wereldwijd uitgegroeid tot een vaste waarde in symfonisch en (neo-)progressief getinte rock.

Op voorgaande albums werkte de band samen met o.a. Arjen Lucassen (Ayreon, Star One, The Gentle Storm) en Charlotte Wessels (Delain) en sinds het toetreden van gitarist Mark Bogert en bassist Peter Vink (Q65, Finch, Ayreon) heeft de band een hechte line-up gevonden. En die liegt er niet om! Zowel op album als op het podium is de band niet bang hun virtuoze spel te etaleren, maar doet dat altijd in dienst van de song. Na eerdere albums te hebben uitgebracht op het gerenommeerde Amerikaanse Laser’s Edge label, zoekt de band het nu dichter bij huis. De door Joost van den Broek (Epica, After Forever, Wende Snijders) geproduceerde opvolger van het vorige album ‘Hyperdrive’ heet ‘Heaven and Beyond’ en is uitgekomen via Butler Records (Lamb, Anneke van Giersbergen, Ruben Hoeke Band, Donnerwetter). De band bestaat uit Mark Smit (lead zang, keyboard), Gerben Klazinga (keyboards / backing vocals), Mark Bogert (gitaar), Pieter van Hoorn (drums, backing vocals) en Peter Vink (bas).
 
Armed Cloud

Website
Facebook

De Nederlandse band Armed Cloud uit Nijmegen speelt symphonische rock en combineert dit met invloeden uit de (progressieve) rock, metal en pop. De muziek is geschreven door Wouter en Remco van der Veen. De nummers worden gekenmerkt door overweldigende gitaar riffs, catch melodieën, een lekkere groove. Het gitaarspel wordt ondersteund door keyboard, melodieuze drum en vocalen waar je niet omheen kunt! Hun inspiratie hebben ze gehaald uit band zoals Dream Theater, Queensrÿche, Rainbow, Iron Maiden, en Sonata Arctica. 

Knight Area + Armed Cloud