Content

Misanthropia + Nightland (IT) + Morgarten (CH)

ism. ROEST. blackened-death/symphonic/folk

Cafe open: 20.00 uur | Entree: € 5.00

Misanthropia

Entree: Alleen deurverkoop € 5,= 

Deze symfonische black/death metal band uit Nijmegen is alweer sinds 2005 actief in de scene. In 2006 introduceerden zij zichzelf in de scene met hun eerste album “RISE OF NECROPOLIS”. Voordat zij hun tweede album “SLANG DES DOODS’ hebben gereleaset hebben vele podia plat gespeeld. Het laatste album “OMERTA” is vorig jaar gereleaset. Het album gaat over de maffia in al zijn facetten. Eén van de nummers Morte dei capi begint met een jazzy toontje, maar gaat al snel over in blastbeats, melodieuze riffs en demonische vocalen. Het album is zeer gevarieerd, aangezien er ook wat rustigere tracks op te vinden zijn. Rattling guns and a Barking Shepherd is hier een voorbeeld van. Naast het vertraagde tempo zijn de riffs zwaarder en er zit meer melodie in deze tracks. Kortom, je kunt volledig opgaan in de muziek en de kwaliteit is uitzonderlijk!

Nightland
De Italiaanse death-metal band Nightland is één van de supports tijdens deze avond. Deze band heeft een gedaantewisseling ondergaan. Ze zijn namelijk een aantal jaren geleden begonnen met het mixen van folk-metal en power-metal. Echter, na het uitbrengen van twee EP’s kwam de liefde voor symfonische death metal tot uiting. In hun muziek zijn invloeden terug te vinden van Behemoth en Fleshgod Apocalypse. Deze overstap was een daverend succes! Het debuut album ‘Obsession’ (2015) werd namelijk in zowel binnen- als buitenland zeer goed ontvangen. Hetzelfde geldt voor de eerste single ‘Icarus’

Morgarten
De tweede support is de folk-black metal band Morgarten. Deze Zwitserse band werkt keihard aan zijn muzikale carrière en heeft recentelijk door Europa getourd als support van de Russische pagan-metal band Welicoruss.


Misanthropia + Nightland (IT) + Morgarten (CH)