Content

Acherontas (GR, DE, IT) + Sinmara (IS) + Slidhr (IE) + Shrine Of Insanabilis (DE)

Black metal

Zaal open: 18:30 uur | Entree: € 15.00 | Voorverkoop: € 13.00 | Tickets kopen

FB Event

Dimensional Nomads Tour presents:

Acherontas

Facebook

De leden van de occulte black metal band Acherontas zijn afkomstig uit Griekenland, Duitsland en Italië. Ze zien zichzelf als een magische heksenkring en hun interesses liggen dan ook op het gebied van tovernarij, spiritualiteit en ocultisme. Een aantal top albums van deze band zijn Vamachara (2011), 15 Years Anniversary of Left Hand Path Esoterica (2011) en Amenti (2013). Wil je na het beluisteren van de onderstaande tracks meer occulte black metal?  Hier zijn meerdere albums en tracks beluisterbaar. Amenti wordt door het publiek omschreven als een masterpiece en ze zijn onder de indruk van de manier waarop het occultisme terug is te horen in de tracks.

Sinmara
 
Facebook

Website

Sinmara (voorheen CHAO) kan ook tot black metal worden gerekend en maakt sinds 2008 deel uit van de scene. Ze komen uit Reykjavík en Mosfellsbær en de band wordt gevormd door leden van Svartidauði, Wormlust, Rebirth of Nefast en Slidhr. In 2012 hebben ze het album 'Spiritus Sankti' gereleased. De black metal van Sinmara wordt gekenmerkt door agressie met brute melodieën en dramatische build-ups met aandacht voor detail. Het laatste album is in 2014 uitgebracht: 'Aphotic Womb'. Aphotic Womb brengt de essentie van pure woede over aan de luisteraar. Het album wordt afgewisseld met heavy mid-tempo uiteenspattingen, maar er is ook ruimte voor creatieve ritmes die de drummer voor zijn rekening neemt. Het gitaarspel draagt zeker bij aan de goede kwaliteit van dit album en is een stevig staaltje vakwerk.  

Slidhr


Facebook

Website

De Ierse one-man black metal band Slidhr geeft sinds 2006 extra kleur aan de black metal scene. Bandlid Joseph Deegan is allang geen groentje meer in de scene in Ierland en omstreken. Hij was namelijk de drijvende kracht achter een aantal black metal projecten. Het meest recente album Deluge is zijn beste werk tot nu toe en één van de beste black metal releases uit Ierland. Wil je na het beluisteren van de onderstaande track meer Slidhr? Ga dan naar de website van Slidhr. De tracks van het album Deluge zijn hier namelijk beluisterbaar. Hetzelfde geldt voor een aantal tracks van het album Spit of the Apostate, wat in 2015 is gereleased. 

Shire of Insanabillis

Facebook

De laatste band die de bovengenoemde bands zal komen versterken is de Duitse band Shrine of Insanabilties. Hun debuut album Disciples of the Void hebben ze in 2015 gereleased. Orthodoxe blackmetalklanken worden op een hoog tempo afgejakkerd, en voorzien van een snerend Amerikaans leadgitaargeluid. Daarnaast ook de nodige techniek en dissonantie op Franse leest, en Noorse spanningsbogen in de instrumentale stukken. Een combinatie van de beste blackmetal-ingrediënten, die in vrij onderhoudende nummers gegoten worden. De haatdragende, snerende screams maken het helemaal af, en zo behoort Disciples of the Void tot de betere blackmetalplaten.

ism:
Doomsday Celebration
New Era Productions

?
Acherontas (GR, DE, IT) + Sinmara (IS) + Slidhr (IE) + Shrine Of Insanabilis (DE)